Taffelpolitik

I Filippa serverer vi hver dag mellem ca. 14.30 & 16,00 et mellemmåltid, som vi kalder ”Taffel”. Tirsdag er fast bagedag (boller, brød). De øvrige dage serverer vi suppe, smørrebrød, pasta- og risretter, frugt & grønt mv.
Fredag bager vi kage eller andet lækkert.

Taffel skal være et sundt og nærende måltid, samt variere i ugens løb. Vi bestræber os på, at lave Taffel fra bunden og af friske og vitaminholdige råvarer.
Som udgangspunkt og hvis det er økonomisk forsvarligt, køber vi økologiske råvarer.

Hovedformål

  • Taffel er et samlingspunkt for hele huset.

Læring & Mål

  • Medlemmerne oplever at have medindflydelse og ansvar.
  • Medlemmerne tilegner sig viden om og praktiske færdigheder i håndtering af madvarer og tilberedelse af et måltid.
  • Medlemmerne deltager i en forpligtende aktivitet sammen med en voksen.
  • I aktiviteten møder medlemmerne børn fra andre årgange.
  • Medlemmer bidrager til klubbens daglige virke og kultur.

Praktisk

  • Næste uges taffelseddel udfyldes på ugeplanmødet ugen forinden.
  • Personalet skiftes til at forberede, lave og servere taffel sammen med en gruppe medlemmer.
  • Taffelsedlen hænger tilgængeligt og synligt for medlemmerne, så de kan skrive sig på til at hjælpe.
  • Det er pædagogernes eget ansvar, gerne sammen med medlemmerne, at skrive på indkøbslisten, hvad der skal købes ind til de pågældende dage.
  • Indkøb foretages hver mandag af 2 medarbejdere.
  • Taffel er et gratis tilbud til alle medlemmer, som finansieres af klubbens eget budget samt frivillig forældreindbetaling gennem foreningen ”Taffels venner”. Der budgetteres med ca. 3 kr. pr. medlem pr. dag.
  • Der skal tilbydes et alternativ til børn, som ikke spiser svinekød eller har fødevareintolerans.

 

Redigeret 19. april 2018 af Maria G og Michael